2012 m. liepos 12 d., ketvirtadienis

Plikyti pyragėliai su varškės įdaru



Plikytai tešlai reikės:

100 g sviesto
200 g pieno
1/2 a. š. druskos
150 g miltų
4 kambario temperatūros kiaušiniai

Varškės įdarui reikės:

500 g pertrintros varškės
170 g sviesto
300 g cukraus pudros
1 v.š. vanilinio cukraus


Sviestą ištirpinti piene, suberti druską. Užvirinti.
Suberti miltus ir intensyviai maišyti, kad neliktų gumulėlių ir tešla atšoktų nuo puodo sienelių. Gaunasi gana tiršta masė.
Tešlą šiek tiek atvėsiname ir po vieną įmušame kiaušinius. Po kiekvieno labai gerai išmaišant.
Tešlą sudedame į švirkštą, išspaudžiame norimos fomos pyragėlius. Neturint švirkšto ar maišelio, tešlą galima formuoti ir šaukšto pagalba.
Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių ir kepame su ventiliatoriumi 15min., po 15min. temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių ir kepame dar 15min.
Baigus kepti kelias minutes neatidarinėkite orkaitės.

Įdarui ištirpinti sviestą ir sumaišyti su pertrinta varške, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Pravėsusius pyragėlius įdaryti varškės mase.
Gaunasi apie 40 vnt. nedidelių pyragėlių.

Skanaus!



Adaptuota pagal: Sonatinos receptai

1 komentaras:

Vilma rašė...

Koks grožis! ;)