2009 m. gruodžio 10 d., ketvirtadienis

Kalėdiniai meduoliai


Kalėdų kartšligė prasidėjo :)

Tešlai :

450 g miltų
150 g cukraus
100 g riebalų (margarino arba sviesto)
2 kiaušiniai
100 g medaus
1 a.š. kepimo miltelių
~1 a.š. prieskonių mišinio

Glajui :

1 baltymas
150 cukraus pudros
tirpintos citrinos rūgštelės pagal skonį


Prieskonių mišiniui:

6 a.š. cinamono
2 a.š. kardamono
2 a.š. gvazdikėlių
1 a.š. muskato riešuto
1 a.š. imbiero




Dėl spalvos sausoje keptuvėje galima padeginti 2 didelius šaukštus cukraus.

Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintus riebalus, viską išmaišyti. Keptuvėje padeginti cukrų (tam, kad būtu tamsesnė spalva) ir supilti jį į mišinį. Dėti jį ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol degintas cukrus ištirps, nukelti nuo garų, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais ir užminkyti maloniai minkštą tešlą, tešla turi būti ne kieta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles .
Kočioti reiktų storiau (netoli centimetro).
Orkaitę įkaitinti iki 250 C, pašauti meduoliukus, ir tik jiems iškilus, traukti lauk, aš kepiau su ventiliatoriumi apie 6-7 min., nes labai greitai perkepa.

Glajui:
Mikserio pagalba viską gerai išsukame, masė neturi būti labai skysta, nes nelaikys formos, jei per skysta reiktų pridėti pudros.

P.S. Cukraus nedeginau, nes kepu laaaaabai daug meduolių ir gaila laiko:). Prieskonių mišinį galima pasidaryti pagal savo skonį. Meduolių išeiga iš vienos normos apie 24-26 vnt. storų žvaigždučių. Glajaus man užtenka kokiems 34 meduoliams.



Adaptuota pagal: Cipciuko receptai

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Man labai kieti gavosi meduoliukai. Gal yra koks būdas juos suminkštinti? Tiek prikepiau, o dabar kieti kaip medis :)

Asta

Meta rašė...

Keista, būtent pagal šį receptą meduoliai man gaunasi labai minkštučiai.
Pabandykit palaikyti sandarioje dėžutėje, turėtų suminkštėti.:)