2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

Žaliasis sūrio tortas

Gavau lauktuvių iš Japonijos taip lauktos žalios arbatos miltelių.

Gaminau tortą, nors sakė Japonijoj su šiais milteliais yra dauguma gaminių.

Kas tai yra žalios arbatos milteliai? Tai yra ryškios, žalios spalvos arbatos pudra, pagamninta iš geriausių, jauniausių pirmojo derliaus lapelių.
Šiuose milteliuose gausu:
- antioksidantų, kurie padeda apsisaugoti nuo vėžio, širdies ligų, sulėtina senėjimo procesą;
- turi daug mikroelementų ir vitaminų (A, B komplekso, daug C, E ir K);
- mažina kenksmingąjį (blogąjį) cholesterolį;
- gerina nuotaiką, tonizuoja.



Pagrindui reikės:

120 g sausainių
60 g sviesto

Torto masei:

250 g + 50 g balto šokolado
250 g kambario temperatūros mascarpones sūrio
250 g riebios grietinėlės
1 kiaušinio baltymo
3 lapelių želatinos (6 g)
3-4 v.š. cukraus
4 v.š. žalios arbatos miltelių


Susmulkinti sausainius ir sumaišyti su lydytu sviestu
18-20 cm pločio formą, iškloti kepimo popieriumi, sudėti su sviestu sumaišytus sausainius ir vienodu storiu padengti fomos dugną. Sutrombuoti ir padėti į šaldytuvą 30-40 min.
Užmerkti želatiną 50 ml grietinėlės. Išbrinkusią želatiną ištirpdinti ir atvėsinti.
Ištirpinti 250 g šokolado ant puodo su karštu vandeniu. Atvėsinti.
Sumaišyti išplaktą grietinėlę, kiaušinio baltymą išplaktą su cukrumi ir įmaišytais žalios arbatos milteliais, mascarponės sūrį.
Galiausiai supilti želatiną.
Supilti masę ant sausainių pagrindo, padėti į šaldytuvą 2-3h.
Likęs 50 g šokolado skirtas dekoravimui, bet aš nedekoravau.:)

Labai skanus tortas, tik labai riebus daug jo nesuvalgysi.

P.S. Želatinos dėjau šiek tiek daugiau - apie 8-10 g, kitą kartą naudojau Dr.Oetker tikrai būtu užtekę 6 g.

Šaltinis: Rossa di sera

9 komentarai:

S rašė...

Eina sau, kokia pavasariška žaluma! Super atrodo :)

Meta rašė...

Ačiū:)
Ir labai skanu!!!

Unknown rašė...

Mane jau seniai tie milteliai domina. Mačiau ir triufelius, ir keksiukus su jais.

O skonis ką primena? :)

Meta rašė...

Aš labai jų užsinorėjau pamačius ledus su šiais milteliais. Po to radau ir daugiau receptų, bet kol kas išbandžiau tik šį.:)
Skonio tai man jie nesuteikė jokio, šiame torte ryškiausiai jaučiasi sūris ir šokoladas. Gal darant energetinį gėrimą iš jų skonis pasijaustų, nežinau... Jis daromas - plikant miltelius ir juos suplakant.

Indrė rašė...

Ledai tai neypač patiko... Prastai pagaminti buvo - arbatos pudros gumuliukai sukibę buvo, apkartino viską

Anonimiškas rašė...

O kur lietuvoje galima nusipirkti zaliosios arbatos milteliu? :)

Meta rašė...

Turbūt per vėlai atrašau... :) Nežinau kur LT pirkti, nes aš siunčiuosi iš užsienio, bet vieną kartą, kai neturėjau žalios arbatos miltelių Delonoje pasiūlė pakaitalą berods kviečių miltelius, spalva ta pati. Nežinau, gal dabar pas juos būna ir arbatos miltelių.

Anonimiškas rašė...

Sveiki, pagalvojau, ar tie keturi valgomi šaukštai arbatos nėra per daug? Nes ta arbata tokia be galo brangi ir jos baisiai nedaug... O negana to ji labai labai stipri ir tonizuojanti, jeigu čia tikroji Macha arbata. Aš įdėjau vieną šaukštą ir viskas puikiai atrodė, bet gal galėjau ir mažiau dėti. Nes 40 g kainavo virš 30 lt! Gal galima tuos miltelius pakeisti kokiais kitokiais, pigesniais milteliais? :)

Meta rašė...

Aš dėjau 4v.š. be kaupo. Galima pakeisti kviečių želmenų milteliais, jie gerokai pigesni. :)