2010 m. liepos 14 d., trečiadienis

Kalafiorų užkepėlė



Reikės:

250 g makaronų
1 svogūno
1 kalafioro
42 g sviesto
375 ml pieno
3 v.š. miltų
1 a.š. druskos
1/4 a.š. juodų pipirų
100 g sūrio
75 g džiuvesėlių


Išvirti makaronus. Išskirstyti kalafioro galvą atskirais žiedynais. Susmulkinti svogūną. Keptuvėje išlydyti trečdalį sviesto ir apkepti kalafiorą su svogūnais. Kepti maždaug 5 min., kad šiek tiek suminkštėtų. Apkeptas daržoves sudėti į didelį dubenį ir sumaišyti su virtais makaronais.

Keptuvėje išlydyti likusį sviestą (28 g), įmaišyti miltus, viską gerai išplakti. Supilti pieną. Paskaninti druska ir pipirais. Galiausiai įmaišyti du trečdalius sūrio. Viskas turi būti vienalytės masės.

Paruoštą padažą supilti ant daržovių ir viską gerai išmaišyti. Viską sudėti į kepimo indą apibarstyti likusiu sūriu ir džiuvesėliais.

Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Skanaus!



Šaltinis: zoomyummy.com

Komentarų nėra: