2010 m. liepos 1 d., ketvirtadienis

Braškiniai ledai

"Mokslininkai, įsivaizduojantys, kad yra tiesos skleidėjai, gali labai žemai kristi, pavyzdžiui, paaiškėjus, kad vyrai baltais chalatais manipuliuoja savo išvadomis."

Nobelio premijos lauretas Roaldas Hoffmannas



Reikės:

500 g nuvalytų braškių
150 g cukraus
1 a.š citrinos sulčių
1/4 a.š. druskos
250 ml grietinėlės
150 ml riebaus pieno
1 a.š. vanilės esencijos


Braškes sutrinti ir sumaišyti su cukrumi, citrinos sultimis ir druska. Palikti pastovėti apie 10 min.

Išplakti grietinėlę, įmaišyti į braškių masę, supilti pieną, vanilės esenciją. Supilti masę į platų indą ir padėti į šaldymo kamerą. Maždaug kas 30 min. permaišyti, nes pirmiausia pradeda stingti kraštai. Po 2-3 h masę supilti į mažesnį induką ir palikti šaldymo kameroje.

Taip gaminau, nes neturiu ledų gaminimo mašinėlės, turint ją reikia sekti gamintojo instrukciją.

Prie šitų ledų labai tinka balzaminio acto padažas.

Skanaus!



Šaltinis: peanutbutterandjulie.typepad.com

Komentarų nėra: