Voveraičių lotyniškas pavadinimas yra Cantharellus, todėl begrybaudami sulietuvinom ir pavadinome kantarėliais.:)
Reikės:
1 l virtų voveraičių
1 paprasto svogūno arba šalotų
1 didelė skiltelė česnako
Petražolių
Alyvuogių aliejaus
Juodųjų pipirų
Druskos
Susmulkinam svogūną, išspaudžiame česnako skiltelę, apibarstome petražolių lapeliais, pipirais, druska. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišome su virtais grybais.
Dedame į troškintuvą ir pašauname į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 min.
Valgėme su virtomis apkeptomis bulvėmis.
Labai paprastas patiekalas ir labai gardus.
Skanaus!
Šaltinis: Travel channel
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą