2011 m. balandžio 16 d., šeštadienis

Pica su faršu



Padui reikės:

500g miltų
21g šviežių mielių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1/2 v.š. cukraus
320 ml šilto vandens
1/2 v.š. druskos

Viršui:

500g faršo
2 v.š. grietinės
prieskonių
pomidorų padažo
2 didesnių svogūnų
300 g sūrio


Miltus sumaišyti su druska. Viduryje padaryti duobutę, į kurią supilti vandenyje ištirpintas mieles su cukrumi ir alyvuogių aliejumi.
Palaipsniui sumaišyti tešlą. Pradžioje tešlą maišyti šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkyti rankomis, apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų.
Tešlą sudėti į indą, užkloti švariu rankšluostėliu ar maistine plėvele ir padėti šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai, trunka apie 1 val.
Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti/suformuoti rankomis picos padą, palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų. Dėti į skardą. aš skardos niekuo netepu, nes turiu specialią picai kepti su skylutėmis dugne.
Padą ištepti keliais šaukštais pomidorų padažo, užberti sūrį, sudėti apkeptą ir kelis kartus permaltą faršą su grietine ir prieskoniais, galiausiai sudėti šiek tiek apkeptus svogūnus.
Pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15-20 min.

Labai, labai skani pica. Padas adaptuotas pagal J.Oliverio receptą, kurį išbandė Neringa.
Padas skanus tuom, kad yra minkštas ir traškus. Mmmm...
Beje, iš šio kiekio tešlos man gavosi dvi plonapadės picos. Dydis - orkaitės blėka.

3 komentarai:

Neringa rašė...

atrodo labai skaniai, paskutiniu metu labai daznai kepu pica, vyrui labai patinka tas "padas" tai visokiu picu prigalvoju :)

Meta rašė...

Man pica ir dar naminė irgi labai patinka.
Dabar picerijose visos picos neskanios, kai išmokau kepti namie.:)

Anonimiškas rašė...

Nuostabi pica ir padas toks, koks man patinka. Tikrai darysiu dar ne viena karta!!!