2011 m. birželio 20 d., pirmadienis

Gardusis suktinis



Reikės:

1 puodelio kukurūzų miltų
2 puodelių kvietinių miltų
1 puodelio šilto vandens
10 g šviežių mielių
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
3 v.š. alyvuogių aliejaus

Įdarui:

1 v.š. smulkintų šviežių petražolių
1 v.š. smulkintų šviežių bazilikų
3-4 džiovintų pomidorų
3 skiltelių česnakų
4-8 juodų alyvuogių
3 v.š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis jūros druskos
pipirų


Mieles ištriname su cukrumi, supilame šiltą vandenį. Palaipsniui suberiame miltus ir druską. Galiausiai supilame aliejų ir gerai išminkome.
Suformuojame rutuliuką ir paliekame 1h, kad pakiltų.

Tuo metu pasiruošiame įdarą. Naudojau džiovintus pomidorus, todėl prieš naudojant užplikiau juos verdančiu vandeniu ir palikau, kad suminkštėtų, po to susmulkinau ir sumaišiau su visais produktais skirtais įdarui.

Pakilusią tešlą iškočiojau (turėtų būti apvalios formos). Ant paviršiaus išdėlioti įdarą, šiek tiek paspausti. Tešlą supjaustyti maždaug 2-3 cm juostelėmis. Pradėti vynioti kaip sraigės kiautą. Įdaras turėtų likti viduje.

Susuktą duonelę palikti pakilti apie 20-30 min.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių ir kepti apie 20-30 min., aš kepiau 25 min.

Fantastiškai skanus suktinukas.:)



Šaltinis: Neringos blogas

4 komentarai:

Indrė rašė...

Atrodo išties gardžiai ir sočiai

Meta rašė...

Skonis labai geras, ypač su šviežiom salotom.:)

Neringa rašė...

skani ar ne! mums ji irgi labai patiko ir graziai atrodo!

Meta rašė...

Labai skani.:)