2011 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Cukinijų ir sūrio duona



Reikės:

1 1/4 puodelio šilto vandens
30 g šviežių mielių
1 v.š. cukraus
3 1/2 puodelio miltų
100 g fermentinio sūrio
150 g cukinijų
50 ml aliejaus
1/2 v.š. druskos


Mieles ištrinti su cukrumi ir įmaišyti į šiltą vandenį.
Į vandenį su mielėmis sudėti tarkuotą cukiniją ir sūrį, supilti aliejų ir suberti druską. Viską gerai išmaišyti.
Po truputį suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla neturėtų būti kieta, šiek tiek turėtų lipti prie rankų. Minkyti apie 8-10 min.
Paruoštą tešlą uždengti ir palikti kilti šiltoje vietoje apie 1 - 1.5h, kol padvigubės.
Iškilusią tešlą perminkyti, dėti į kepimą formą ir palikti dar 30 min.
Tuo metu įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių, orkaitės apačioje pastatyti indą su vandeniu (tai daroma, kad susidarytų traški plutelė). Į įkaitusią orkaitę pašauti kepaliuką, kepti 10-15 min., po to primažinti kaitinimą iki 190 laipsnių ir kepti dar apie 35-40 min.
Duona iškepusi, kai yra rusvos spalvos.
Aš kepiau 15 min., po to primažinau kaitrą ir kepiau dar 40 min.

Skanaus!

2 komentarai:

Asta rašė...

Atrodo skaniai, cukinijų irgi turiu, o kaip tavo nuomonė? Verta duonelė labai gerų žodžių? :)

Meta rašė...

Negaliu pasakyti, kad labai labai labai skani.:) skani ir tiek, duočiau 8 balus iš 10. Gal daugiau dedant sūrio skonis būtu dar kitoks. Išbandyti manau verta.:)