2012 m. gruodžio 27 d., ketvirtadienis

Saldūs grybukai


Grybukams reikės:

3 kiaušinių
200 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
200 g grietinės
150 g sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
450 g miltų

Kotelių glajus:

1 kiaušinio baltymas
~100 g cukraus
žiupsnelis citrinos rūgšties

Kepurėlių glajus:

2 v.š. sviesto
3 v.š pieno
2 v.š. cukraus
2 v.š. kakavos


Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki balkšvos masės.
Sudedame grietinę ir lydytą sviestą.
Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir palaipsniui suberiame į tešlą.
Gaunasi tiršta, bet ne skysta tešla. Daugiau miltų nereiktų dėti, nes grybukai gausis kieti.
Senovinę keptuvę gerai įkaitiname. Dedame po šiek tiek daugiau nei puse valgomo šaukšto tešlos.
Kepti kiekvieną grybuko pusę po 2min. ant vidutinės kaitros. Daugiau nereiktų, nes labai greitai tamsėja.

Grybukų puošimas:

Kotelių dekoravimui šiek tiek paplakame kiaušinio baltymą ir palaipsniui suberiame cukrų (nenustojam plakti), kai masė pasidaro vienalytė - įberti citrinos rūgšties. Kotelius tepame šepetėliu ir paliekame nudžiūti. Kotelius galima apibarstyti aguonomis, kad atrodytų "žemėti".:)
Nudžiuvus koteliams dengiame glajumi kepurėles.
Išlydome sviestą. Kakavą išplakame piene, kad nesusidarytų gumuliukai. Supilame kakavos-pieno mišinį, įberiame cukraus ir pakaitiname kelias minutes. Šiuo glajumis padengiame kepurėles ir paliekame nudžiūti.

Skanaus!

Komentarų nėra: