2012 m. gruodžio 31 d., pirmadienis
Marinuota silkė suomiškai
Reikės:
250 g silkės filė
1 nedidelio mėlyno svogūno
1 nedidelės morkos
Marinatui:
50 ml cukraus
100 ml vandens
40 ml acto (9 %)
2 lauro lapelių
5 žirnelių juodųjų pipirų
Silkę naudojau su galva, todėl pirmiausia reikia ją išdarinėti. Po to supjaustome gabaliukais, svogūną plonais griežinėliais, morkas skridinėliais ir viską išmaišome.
Marinatas. Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname, supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai.
Labai skani silkė.
Šaltinis: AJ receptai
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą