2012 m. gruodžio 31 d., pirmadienis

Marinuota silkė suomiškai


Reikės:

250 g silkės filė
1 nedidelio mėlyno svogūno
1 nedidelės morkos

Marinatui:

50 ml cukraus
100 ml vandens
40 ml acto (9 %)
2 lauro lapelių
5 žirnelių juodųjų pipirų

Silkę naudojau su galva, todėl pirmiausia reikia ją išdarinėti. Po to supjaustome gabaliukais, svogūną plonais griežinėliais, morkas skridinėliais ir viską išmaišome.

Marinatas. Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname, supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai.

Labai skani silkė.


Šaltinis: AJ receptai

Komentarų nėra: