Receptą koregavau, mažindama cukrų, nes braškes turėjau tik su cukrumi, tai būtu gavęsi gerokai per saldu.:)
Jogurto Panna Cotta
200 g riebios grietinėlės
20 g cukraus
1 a. š vanilės
3/4 a. š. želatinos
100 g natūralaus jogurto
Nedideliame puode užvirti grietinėlę, cukrų ir vanilę. Tuo metu želatiną užpilti 1,5 v. š. šalto vandens. Kai grietinėlė užvirs, nukelti nuo viryklės ir įmaišyti želatiną. Maišyti, kol želatina visiškai ištirps. Kai masė atauš iki kūno temperatūros, įmaišyti jogurtą.
Supilti Panna Cottą į indelius ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Braškių putėsiai
150 g trintų braškių su cukrumi
1 a. š. želatinos
50 g jogurto
150 g riebios grietinėlės
Želatiną užpilti 2 šaukštais šalto vandens ir išbrinkinti. Pusę barškių tyrės pakaitinti su cukrumi. Sudėti želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina visiškai ištirps. Įmaišyti likusią tyrę ir masę ataušinti.
Įmaišyti jogurtą ir nelabai standžiai išplaktą grietinėlę. Supilti musą ant Panna Cottos ir leisti sustingti šaldytuve.
Braškių želė
150 g trintų braškių su cukrumi
1/2 a. š. želatinos
Želatiną užpilti 1 šaukštu šalto vandens ir išbrinkinti. Pusę braškių tyrės pakaitinti su cukrumi. Sudėti želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina visiškai ištirps. Įmaišyti likusią tyrę ir masę ataušinti.
Užpilti želė ant braškių putėsių ir leisti sustingti šaldytuve.
Šaltinis: Sonatinos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą