2010 m. birželio 17 d., ketvirtadienis

Duona su rozmarinais



Reikės:

200 ml šilto vandens
18-20 g šviežių mielių
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
1/4 a.š. itališkų prieskonių mišinio
1/4 a.š. grūstų pipirų
1 v.š. džiovintų rozmarinų
300 g miltų


Mieles išsukame su cukrumi, supilame šiltą vandenį.
Palaipsniui suberiame miltus sumaišytus su prieskoniais.
Užminkome tešlą ir galiausiai supilamas aliejus (aš naudojau aliejų, kuriame mirko džiovinti pomidorai).
Gerai išminkome ir paliekame šiltoje vietoje apie 1h, kad pakiltų.
Po 1 h perminkyti, suformuoti kepaliuką ir kildinti dar apie 30 min.
Kepti pirmas 10 min. iki 200 laipsnių įkiatintoje orkaitėje, po 10 min. sumažinti iki 180 laipsnių ir kepti dar apie 25 min., kol gražiai parus (kepiau režime su ventiliatoriumi).
Atvėsinti ant grotelių.
Skani kaip ir dauguma naminių duonų.:)

Adaptuota pagal Allrecipes.com

Komentarų nėra: