2010 m. birželio 1 d., antradienis

Mini tartos su špinatais ir Brie sūriu



Reikės:

Tartoms:

250 g miltų
125 g sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos

Įdarui:

300 g šaldytų špinatų
2 skiltelių česnakų
50-100 ml grietinėlės
125 g Brie sūrio
30 g graikiškų riešutų
druskos
pipirų
muskato riešuto


Miltus sumaišyti su gabalėliais supjaustytu šaltu sviestu, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir viską greitai suminkykite iki vientisos masės. Suminkytą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą.

Špinatus atšildyti ir pakepinti ant šlakelio aliejaus su įspaustu česnaku. Po kelių minučių supilti grietinėlę ir dar kelias minutes patroškinti. Įberti druskos, pipirų bei įtarkuoti muskato riešuto. Viską išmaišyti ir atvėsinti.

Sausoje keptuvėje šiek tiek pakepinkite riešutus.

Iš atšaldytos tešlos iškočioti 3-5 mm storio lakštą, išpjauti šiek tiek didesnį apskritimą nei formelės ir iškloti paruoštas formeles. Formeles naudojau ne teflonines todėl dalį ištepiau sviestu, nes bijojau, kad prikeps, kai kurių netepiau ir neprikepė. Tešloje daug sviesto todėl kitą kartą formelių netepsiu. Gerai prispausti kraštelius. Dėti tartas į įkaitintą iki 180 °C orkaitę apie 10 min., kad šiek tiek pagelstų. Ištraukti, į formeles sudėti paruošto špinatų įdaro, užberti susmulkintus riešutus, ant viršaus sudėlioti pjaustytą Brie sūrį.

Paruoštas tartas dėkti į įkaitintą orkaitę ir kepkti dar 10-15 min. kol sūris pradės lydytis.

Kai tartos šiek tiek pravės atsargiai ištraukite iš formelių. Man gavosi 25 vnt. mini tartyčių.

Šaltinis: Neringos blogas

3 komentarai:

Vakarėlių gidas "Dinner explorer" rašė...

Kuli­na­ri­nių tink­la­raš­čių auto­rius kvie­čiame daly­vauti vakarėlyje-konkurse, ren­gia­mame tarp­tau­ti­nės tnk­la­raš­ti­ninkų die­nos proga: http://www.facebook.com/album.php?aid=101688&id=67343846614&saved#!/pages/Vakareliu-Gidas/67343846614

Meta rašė...

Ačiū už kvietimą.:)

Neringa rašė...

tikiuosi, kad patiko ;)