2010 m. birželio 28 d., pirmadienis
Moliūgų, česnakų ir čili duona
Reikės:
~450 g kvietinių miltų
50 g ruginių miltų
130 ml šilto vandens
300 g moliūgų tyrės
25 g šviežių mielių
1 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
4 skiltelės česnako
2 a.š. malto čili pipiro
3 v.š. aliejaus
Mieles sumaišyti su cukrumi ir išleisti jas 30 ml vandens.
Įkaitinti 1 v.š. aliejaus, jame kelias minutes pakepinti išspaustas česnako skilteles ir čili pipiro miltelius. Palikti atvėsti.
I išleistas mieles supilti likusį 100 ml šilto vandens. Įmaišyti moliūgų tyre (ją turėjau paruoštą, ruošiama - moliūgas supjaustomas ir pakepinamas orkaitėje apie 15 min., kol suminkštėja. Išimamas minkšimas ir sublenderiuojamas.) ir kepintus prieskonius.
Po truputį suberti miltus abiejų rūšių miltus. Galiausiai įminkyti aliejų.
Suberti druską ir viską minkyti apie 10-15 min. iki elastingos masės.
Suformuoti rutuliuką ir plaikti šiltoje vietoje apie 1 h, kol padvigubės.
Suformuoti kepaliuką ir palikti dar 30-40 min., kad šiek tiek pakiltų.
Orkaitę įkaitinti iki 230 laipsnių (funkcija su ventiliatoriumi).
Pašauti kepaliuką į orkaitę, kepti 5-7 min., tada primažinti iki 210 laipnsių ir kepti dar apie 25-30 min. Man užteko 25 min.
Tešla gavosi nelabai standi, bet daugiau miltų nedėjau, gal kitą kartą dėčiau 500 g kvietinių miltų.
Šaltiniai: Imagelicious ir Carina forum
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą