2010 m. birželio 14 d., pirmadienis

Trupiniuotis su uogiene



Reikės:

500 g miltų
200 g cukraus
3 kiaušinių
150 g kambario temperatūros sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
cukraus pudros
0,5 l uogienės


Sviestą su cukrumi išplakti. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Į tešlą suberti miltus ir greitai užminkyti. Tešlą padalinti į dvi dalis, vieną dalį dėti 1 valandai į šaldytuvą.
Vieną gabalą tešlos sutrupinti į skardą, dėti uogienę (uogienės sluoksnis turėtų būti 1 cm storio) ir ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą.
Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių (su ventiliatoriumi).
Iškeptą pyragą ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Šaltinis: Supermama.lt

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kaip tik gaminu šį pyragą, jau pašoviau į orkaitę, tikiuosi bus labai skanu. Ačiū už receptą.

Anonimiškas rašė...

Nusirasau sita recepta ir einu ruost pyraga..tikiuos bus skanus...kepsiu su vysniu uogiene :)

Meta rašė...

Tikiuosi pavyko.:)

AJ style rašė...

Noriu kepti šį gardėsį, tik dabar galvoju - ar tikrai sviesą reik su cukrum plakti, o ne su kiaušiniais, nes prie kitų panašių receptų rašo, kad kiaušinius su cukrum pirmiausiai?

Meta rašė...

Aš dariau taip kaip parašiau, gal nieko neatsitiks, jeigu pirma sumaišysite kiaušinius su cukrumi, o po to sviestą.:)

Asta Makareviciene rašė...

superinis pyragas gavosi,laikiausi pagal recepta eiliskumo,seima soti ir laiminga :)

Anonimiškas rašė...

Šis pyragas yra pats nuostabiausias iš visų mano keptų trupininių su uogiene. Nežinau kur esmė.. gal labai teisingos proporcijos..? Pyragas nesukrenta, neriebus, Skanus ir gražus :)