2010 m. liepos 29 d., ketvirtadienis

Profitroliai su sūrio įdaru



Reikės:

100 g sviesto
1 st. vandens
½ a.š. druskos
1 st. miltų
4 kiaušinių


Užvirti puode sviestą su vandeniu ir druska. Užvirus iš karto supilti visą kiekį miltų ir nuolatos maišyti. Kol tešla sušoks į vieną gabalą ir nebelips prie puodo sienelių. Nukelti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti, kad nesutrauktų kiaušinio. Po vieną įmaišyti kiaušinius, kiekvieną kartą labai gerai išmaišyti. Kepiau iš 1,5 normos, gavosi 3 blėkos, paskutinis kepimas kažkodėl sukrito, galvoju, kad nepakankamai gerai išsimaišė kiaušiniai, nes maišiau su kombainu, o ne rankomis. Matyt, tešla buvusi prie senelių nepakankamai gerai išsimaišė.
Sudėti tešlą į konditerinį švirkštą ar maišelį ir išspausti norimo dydžio pyragėlius. Aš dariau 80 vnt. nedidelių pyragėlių. Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių ir kepti 15 min., po to primažinti iki 160 laipsnių ir kepti dar apie 15-20 min. Ataušinti orkaitėje pravėrus dureles.

Įdarui:

270 g gorgonzolos sūrio
50-70 g minkšto sviesto
2 skiltelės česnako


Sutrinti sūrį, sumaišyti su sviestu ir išspaustom česnako skiltelėm. Viską išmaišyti iki vienalytės masės. Konditerinio švirkšto pagalba sušvirkšti įdarą į pyragėlius.
Puikus užkandis prie vyno.

Skanaus!

2010 m. liepos 14 d., trečiadienis

Braškių šerbetas



Reikės:

450 g nuvalytų braškių
150 g cukraus
1 a.š. citrinos sulčių
žiupsnelio druskos


Susmulkinti braškes ir sumaišyti su cukrumi. Palikti pastovėti apie 1h.
Supilti citrinos sultis, įberti žiupsnelį druskos.
Masę supilti į platų indą ir padėti į šaldiklį. Kas 20-30 min. permaišyti. Maždaug po 2h supilti į aukštesnį, mažesnį indą ir palikti kol gaultinai sustings.
Labai gaivus ir skanus šerbetas.



Šaltinis: tracey's culinary adventures

Kalafiorų užkepėlė



Reikės:

250 g makaronų
1 svogūno
1 kalafioro
42 g sviesto
375 ml pieno
3 v.š. miltų
1 a.š. druskos
1/4 a.š. juodų pipirų
100 g sūrio
75 g džiuvesėlių


Išvirti makaronus. Išskirstyti kalafioro galvą atskirais žiedynais. Susmulkinti svogūną. Keptuvėje išlydyti trečdalį sviesto ir apkepti kalafiorą su svogūnais. Kepti maždaug 5 min., kad šiek tiek suminkštėtų. Apkeptas daržoves sudėti į didelį dubenį ir sumaišyti su virtais makaronais.

Keptuvėje išlydyti likusį sviestą (28 g), įmaišyti miltus, viską gerai išplakti. Supilti pieną. Paskaninti druska ir pipirais. Galiausiai įmaišyti du trečdalius sūrio. Viskas turi būti vienalytės masės.

Paruoštą padažą supilti ant daržovių ir viską gerai išmaišyti. Viską sudėti į kepimo indą apibarstyti likusiu sūriu ir džiuvesėliais.

Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Skanaus!



Šaltinis: zoomyummy.com

2010 m. liepos 8 d., ketvirtadienis

Kantarėlių troškinukas

Voveraičių lotyniškas pavadinimas yra Cantharellus, todėl begrybaudami sulietuvinom ir pavadinome kantarėliais.:)



Reikės:

1 l virtų voveraičių
1 paprasto svogūno arba šalotų
1 didelė skiltelė česnako
Petražolių
Alyvuogių aliejaus
Juodųjų pipirų
Druskos


Susmulkinam svogūną, išspaudžiame česnako skiltelę, apibarstome petražolių lapeliais, pipirais, druska. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišome su virtais grybais.
Dedame į troškintuvą ir pašauname į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 min.
Valgėme su virtomis apkeptomis bulvėmis.
Labai paprastas patiekalas ir labai gardus.

Skanaus!



Šaltinis: Travel channel

2010 m. liepos 1 d., ketvirtadienis

Braškiniai ledai

"Mokslininkai, įsivaizduojantys, kad yra tiesos skleidėjai, gali labai žemai kristi, pavyzdžiui, paaiškėjus, kad vyrai baltais chalatais manipuliuoja savo išvadomis."

Nobelio premijos lauretas Roaldas Hoffmannas



Reikės:

500 g nuvalytų braškių
150 g cukraus
1 a.š citrinos sulčių
1/4 a.š. druskos
250 ml grietinėlės
150 ml riebaus pieno
1 a.š. vanilės esencijos


Braškes sutrinti ir sumaišyti su cukrumi, citrinos sultimis ir druska. Palikti pastovėti apie 10 min.

Išplakti grietinėlę, įmaišyti į braškių masę, supilti pieną, vanilės esenciją. Supilti masę į platų indą ir padėti į šaldymo kamerą. Maždaug kas 30 min. permaišyti, nes pirmiausia pradeda stingti kraštai. Po 2-3 h masę supilti į mažesnį induką ir palikti šaldymo kameroje.

Taip gaminau, nes neturiu ledų gaminimo mašinėlės, turint ją reikia sekti gamintojo instrukciją.

Prie šitų ledų labai tinka balzaminio acto padažas.

Skanaus!



Šaltinis: peanutbutterandjulie.typepad.com