2010 m. birželio 7 d., pirmadienis
Bandelės su dešrelėm
Reikės:
300-400 g miltų
20 g šviežių mielių
10 g cukraus (~1 a.š.)
6 g druskos (~1 a.š.)
30 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
220-230 g šilto pieno
8 dešrelių
1 kiaušinio (aptepimui)
Mieles išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, supilti šiltą pieną. Viską gerai išmaišyti.
Dalimis suberti miltus, sumaišytus su druska, užminkyti tešlą, galiausiai įminkyti minkštą sviestą.
Palikti tešlą šiltoje vietoje, kol padvigubės apie 1-1,5 h.
Tešlai iškilus, perminkyti, padalinti į 8 dalis, suformuoti rutuliukus ir palikti dar 10 min. pailsėti.
Paimti vieną tešlos rutuliuką, iškočioti ovalios formos blyną. Dėti per vidurį dešrelę. Iš abiejų šonų padaryti 4-5 pjūvius ir eglutės principu uždengti dešrelę tešla.
Bandeles aptepti išplaktu kiaušiniu.
Kepti 8 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, primažinti iki 180 laipsnių ir dar pakepti apie 5 min., kol gražiai pagels.
Labai gardžios bandelės!!!
Šaltinis: daily delicious
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
5 komentarai:
Aš tinginio variantą visad renkuos - mielinę parduotuvinę tešlą :) Skanu į kokią kelionę įsimest.
Sveiki, ar nenoretumete sudalyvauti tinklarastininku dienos minejime?
http://www.facebook.com/pages/zaidimu-aikstele/219727620109?ref=ts#!/pages/Vakareliu-Gidas/67343846614
Man kažkada, kai nemokėjau elgtis su mielėm, mielinės tešlos buvo mistika. Dabar man greičiau gaunasi pačiai pasigaminti nei nueiti iki parduotuvės.:)
Elžbieta, ačiū už kvietimą.:)
ar te6la nesigauna kieta ir traski?
Tešla kaip mielinių bandelių, minkša ir puri.
Rašyti komentarą