2010 m. liepos 29 d., ketvirtadienis

Profitroliai su sūrio įdaru



Reikės:

100 g sviesto
1 st. vandens
½ a.š. druskos
1 st. miltų
4 kiaušinių


Užvirti puode sviestą su vandeniu ir druska. Užvirus iš karto supilti visą kiekį miltų ir nuolatos maišyti. Kol tešla sušoks į vieną gabalą ir nebelips prie puodo sienelių. Nukelti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti, kad nesutrauktų kiaušinio. Po vieną įmaišyti kiaušinius, kiekvieną kartą labai gerai išmaišyti. Kepiau iš 1,5 normos, gavosi 3 blėkos, paskutinis kepimas kažkodėl sukrito, galvoju, kad nepakankamai gerai išsimaišė kiaušiniai, nes maišiau su kombainu, o ne rankomis. Matyt, tešla buvusi prie senelių nepakankamai gerai išsimaišė.
Sudėti tešlą į konditerinį švirkštą ar maišelį ir išspausti norimo dydžio pyragėlius. Aš dariau 80 vnt. nedidelių pyragėlių. Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių ir kepti 15 min., po to primažinti iki 160 laipsnių ir kepti dar apie 15-20 min. Ataušinti orkaitėje pravėrus dureles.

Įdarui:

270 g gorgonzolos sūrio
50-70 g minkšto sviesto
2 skiltelės česnako


Sutrinti sūrį, sumaišyti su sviestu ir išspaustom česnako skiltelėm. Viską išmaišyti iki vienalytės masės. Konditerinio švirkšto pagalba sušvirkšti įdarą į pyragėlius.
Puikus užkandis prie vyno.

Skanaus!

5 komentarai:

Laura rašė...

Pavojingas užkandis, nes turėtų būti labai skanu ;)

Asta rašė...

Atrodo puiiikiai :)

Meta rašė...

Ačiū:)

Dalia rašė...

Oho! Aš kai kalbu apie kokius itin sudėtingus receptus, vadinu juos bendru žodžiu - profitroliais. Vieną sykį bandžiau... seniai tas buvo, bet po šiai dienai atsimenu, kaip kiaušiniai nesimaišį į tešlą, ir kaip paskui gavosi nė šis nė tas.
Komplimentai tau, kad pavyko

Meta rašė...

Ačiū už komplimentus.
Šiaip tai jie visai nesudėtingi, gal tik iš pirmo karto.:) Iki šiol juos vadindavau plikytais pyragėliais, bet vienas toks žmogus pasakė, kad čia ne plikyti pyragėliai, o profitroliai. Patiko man šis pavadinima, dėl to juos ir savo bloge taip užvadinau.:)
Pabandyk dar kartelį tikrai gausis. Svarbu orkaitės per staigiai neatidaryti, nes tada jie subliukšta.