2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis
Pomidorų padažas
Reikės:
2 kg pomidorų
2 vid. dydžio svogūnų
2 a.š. cukraus
1 v.š. druskos
3 v.š. aliejaus
2 skiltelių česnako
šv. maltų pipirų
Pomidorus nublanširuoti ir nulupti. Supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į didelį dubenį, palikti keliolika minučių, išsiskyrusį vandenį nupilti.
Svogūną supjaustyti kubeliais.
Dideliame puode pakepinti svogūną, dažnai maišant apie 8 minutes. Supilti pomidorus, išmaišyti ir kaitinkite karts nuo karto pamaišant, po pusės valandos padažas taps tirštesnis tada reiks maišyti beveik pastoviai, kad padažas kuo greičiau nugaruotų. Padažo nereikia uždenkti, nes jis turi nesitroškinti, bet nugaruoti. Po pusės valandos intensyvaus maišymo padažas turi būti tirštas, bet laikas priklauso nuo pomidorų rūšies, kaitinti reikia tiek, kad padažas būtų tirštas. Baigiant virti sudėti druską, cukrų, perspaustas česnako skilteles, pipirus, pakaitinti dar apie 15 minučių ir supilstyti į iškaitintus stiklainius.
Stiklainėlius 15 minučių pasterizuoti, užsukti dangtelius, apversti ir palikti atvėsti. Laikyti vėsioje, tamsioje patalpoje.
Labai skanus padažas!:)
Šaltinis: Neringos blogas
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
Įpylus acto ilgiau laikytųsi ;)
Galbūt, bet padažas gerai iškaitintas, gal stovės ir taip.;)
Rašyti komentarą