2009 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Indiškas kopūstų ir bulvių troškinys bandhakopi

Nors nesu gerbėja indiškos virtuvės, bet šis patiekalas man labai patiko.
Gal dėl to, kad labai gerai suderinti prieskoniai.
Receptą koregavau pagal turimus prieskonius ir žmonių kiekį.



Reikės:

400 g kopūsto
2 didelių bulvių, sukapotų 1,5 cm dydžio kubeliais
2 šaukštų sviesto
1 a.š. druskos
1 a.š. rudojo cukraus
1 didokas pomidoras (nulupta odele nuplikius verdančiu vandeniu), sukapotų smulkiais kubeliais
1 a.š. kario miltelių
1/2 a.š. ciberžolės
1/2 a.š. aitriųjų paprikų pastos
1/4 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1/2 a.š. sutarkuoto šviežio imbiero
šviežių petražolių


Kopūstą stambiai supjaustome. Keptuvėje išlydome ir gerai įkaitiname sviestą. Sudedame bulves, pasūdome puse šaukštelio druskos ir kepame vartydami, kol gražiai apskrunda ir suminkštėja. Apskrudusias bulves išgriebiame iš sviesto ir suberiame ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius, į likusius karštus riebalus sudedame imbierą, suberiam maltus prieskonius. Skrudinam prieskonius kelias sekundes ir sudedam pomidorus bei cukrų. Kepkite pomidorus maišydami, kol išsileidžia. Tada sudedame stambiai pjaustytą kopūstą, pasūdome likusia druska, išmaišome ir troškiname 15-20 minučių, uždengę dangčiu. Jei reikia, įpilame šiek tiek vandens, kad daržovės kepdamos nepridegtų. Retkarčiais pamaišom. Kai kopūstai visiškai suminkštėja, sudedam bulves bei žalumynus, permaišome ir troškiname viską kartu dar kelias minutes. Valgome su ryžiais ir šviežia indiška duonele.

Šaltinis: Kepykla nr. 5

Komentarų nėra: