2009 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Ryžių varškės apkepas



Reikės:

1 nepilnos stiklinės nevirtų ryžių
1 kiaušinis
500 g varškės
1 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. cukraus
3 v.š. grietinės
1 stiklinė miltų


Išsiverdame ryžius. Varškę, cukrų, grietinę, kiaušinį sudėti į vieną indą ir gerai išmaišyti. Tada suberti virtus ryžius ir sumaišyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo. Galima dėti nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (vyšnias ar kitus vaisius), vanilinio cukraus jei turime. Sumaišyti kepimo miltelius su miltais ir suberti į masę, ji neturi būti kieta, bet ir tikrai neskysta.
Skardą (as naudoju apvalią) ištepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manų kruopomis sudėti visą masę ir tolygiai paskirstyti. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 min. 200 laipsnių temperatūroje, kaitinime iš viršaus ir apačios. Viršus labai gražiai apskrunda. Ištraukę iš orkaitės truputi lukterkite, kol atšals.
Valgome su uogiene ar grietine.
Labai skanus.

Komentarų nėra: