2009 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Sūrio fondiu



4-6 asmenims reikės:

130 g čederio sūrio
130 g ementalio sūrio
60 g džiugo
1 v.š. miltų
1 v.š. garstyčių su grūdeliais
200 ml balto vyno
pipirų pagal skonį
skrudintų prancūziško batono kubelių




Sumaišyti tarkuotus sūrius, miltus. Vyną supilti į fondiu puodą ir lėtai kaitinti, kol skystis beveik užvirs. Į puodą įberti kaupiną šaukštą sūrio mišinio ir po kiekvienos porcijos maišyti, kol sūris išsilydis.

Po šaukštą supilti visą sūrio mišinį ir kaitinti, kol puode esanti masė sutirštės. Įmaišyti garstyčias, pagardinti pipirais.

Maišyti, kol fondiu ims kunkuliuoti ir pasidarys vientisa masė. Nenukelti nuo šildytuvo. Padėti fondiu šakutes ar iešmus, ant kurių užsmeigę batono kubelius merkiame į puode esantį mišinį.

Šį fondiu galima paruošti iš anksto, pavyzdžiui, prieš dieną. Uždengtą laikyti šaldytuve. Prieš pat duodant į stalą, fondiu palengva pašildyti.

Komentarų nėra: