2009 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Saulėje džiovintų pomidorų užtepas



Reikės:

200 g saulėje džiovintų pomidorų sausų
100 g sūdytų arba marinuotų kaparėlių
20 lapų šviežio baziliko
150 ml alyvuogių aliejaus


Pomidorus paverdu actu parūgštintame vandenyje apie 5 min., nukelti puodą nuo ugnies ir dar palaikyti kokias 30 min. Taip paruoštus pomidorus susmulkinu blenderio ar kombaino pagalba. Sudedu kaparėlius taip pat viską susmulkinu ir sumaišau iki vienalytės masės. Sudedu baziliko lapelius, neturint jų tinka ir džiovintas, supilu aliejų.
Beprotiškai fantastiškas užtepas.
Beje, ragavo italės, tai būtent pabrėžė, kad reiktų dėti ne marinuotus, o sūdytus kaparėlius, nes marinuoti užgožia pomidorų skonį. Tačiau man aštrumo megėjai labai patiko, kitą kartą pabandysiu daryti su sūdytais, nes MB rado kur jų pirkti.:)

Komentarų nėra: