2010 m. sausio 5 d., antradienis

Kalėdinis gėrimas

Nors Kalėdoms šio gėrimo ir neišbandžiau, jis puikiai tiko naujų metų nakčiai.
Rūgštokas, daug neišgersi, bet laaabai skanus.



Reikės:

1 l vandens
2 cm gabalėlio šviežio imbiero
2 cinamono lazdelių
6 kardamono ankščių
6 gvazdikėlių
1 l juodųjų serbentų sulčių (nesaldintų)
3 v. š. medaus (jei sultys rūgštokos)
50 g migdolų be odelės
50 g graikinių riešutų
100 g razinų
1 apelsino, nulupto ir supjaustyto riekelėmis


Puode užvirti vandenį su imbieru, cinamono lazdelėmis, kardamono ankštimis ir gvazdikėliais. Virti apie 15 minučių ir nukėlus nuo ugnies palikti šaldytuve kelioms valandoms atvėsti (geriausia pernakt, nes tada prieskoniai iškleidžia visą savo aromatą).

Sumaišyti juodųjų serbentų sultis su paruoštu vandens ir prieskonių mišiniu ir virti apie 30 minučių. Jei reikia įdėti medaus. Nukaisti, išimti prieskonius, sudėti smulkintus riešutus ir razinas bei riekelėmis pjaustytą apelsiną. Patiekti su pašildyta cinamono lazdele ar meduoliais.

Kadangi mano sultys buvo šiek tiek saldintos, tai medaus nedėjau.



Šaltinis: Žaidimų aikštelė

Komentarų nėra: