2010 m. sausio 24 d., sekmadienis

Mėsos kukulaičiai su raugintais kopūstais



Reikės:

400 g faršo
1 kiaušinio
30 g džiuvesėlių
2 v.š. pieno
1/2 a.š. mairūno
1/2 a.š. druskos
juodų pipirų
500 g plautų raugintų kopūstų
400 g konservuotų pomidorų


Dideliame dubenyje sumaišyti faršą, kiaušinį, trupinius, pieną, prieskonius. Masę padalinti ir šlapiomis rankomis suformuoti nedidelius rutuliukus (gaunasi apie 20-24 vnt.). Juos sudėti į plokščią lėkštę, uždengti ir padėti į šaldytuvą.
Raugintus kopūstus troškinu apie vieną valandą, nedideliame vandens kiekyje. Po to sudedu pomidorus ir mėsos kukulius. Dar patroškinu apie 20-30 min.
Valgėme su duonos skrebučiais.
Labai skanus troškinys.
Skanaus!!!

P.S. Pagal originalų receptą reikėjo į faršą dėti 115 g ryžių, bet aš nedėjau. Ir gale troškinimo suberti smulkintą cukiniją.

Šaltinis: "Valgiai šeimai ir draugams"

Komentarų nėra: