2010 m. sausio 29 d., penktadienis

Bulvių užkandėlė (Ispaniška tapas)



Reikės:

4-5 vidutinio dydžio bulvių
300-400 ml aliejaus
druskos
padažo

Padažas:

100 g pomidorų padažo
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1/2 a.š Dijono garstyčių
1 ar 2 a.š. paprikos miltelių
Tabasco padažo arba aitriosios paprikos miltelių


Bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais. Paprasčiausias būdas - supjaustyti bulvę išilgai į keturias dalis ir po to padalinti dar į 3-4 dalis.
Supilti aliejų į puodą storu dugnu arba keptuvę aukštais kraštais, įkaitinti. Sudėti bulves ir kepti kol gražiais parus, tai užtruks apie 10-12 min. Iškepusius gabaliukus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstyti druska ir patiekti su padažu.
Padažui visus produktus sumaišyti ir sudėti į indelį ar tiesiog užpilti ant bulvių. Tokio kiekio padažo užtenka 3 bulvėm.
Labai skanu, tik nepatinka, kad visur taškosi riebalai, po to reikia visą kaitlentę valyti.:)



Šaltinis: Once upon a plate

2 komentarai:

viktorija rašė...

As skaiciau tapu receptus ir ispanai siulo bulves kepti ne keptuveje aliejuje, o orkaiteje, tada visai nebutu riebalu, o skonis, manau, butu irgi neblogas. isbandysiu!

Meta rašė...

Įdomu.
Bet turbūt jas reiktų apšlakstyti aliejumi? Ar visai visai sausai?