2010 m. sausio 22 d., penktadienis

4,50 Lt. per dieną, beveik kiekvieną dieną su mėsa:)

Meniu savaitei su mėsa:

Pirmadienis
Pusryčiai: košė 0,5 Lt.
Pietūs: Kiaulienos išpjova su bulviu koše (250 g mėsos 4,50 Lt., 500 g bulvių 0,5Lt., pienas, sviestas 0,5 Lt. Viso: 5,5 Lt.)
Vakarienė: sriuba (sultinys 1,5 Lt., daržovės 1 Lt. Viso: 2,5 Lt.)

Antradienis
Pusryčiai: košė 0,5 Lt.
Pietūs: Žuvis troškinta grietinėlės arba grietinės padaže (tilapija arba pengasija 300 g 3,6Lt., morkos, svogūnai, grietinė arba grietinėlė 2Lt., ryžiai 0,5 Lt. Viso: 6,10 Lt.)
Vakarienė: Bulviniai blynai su grietine (1 kg bulvių 1Lt., grietinė 1Lt. Viso: 2Lt.)

Trečiadienis
Pusryčiai: košė 0,5 Lt.
Pietūs: Vištienos krūtinėlės file kepsneliai su majonezo, kečupo padažu ir ryžiais (300 g krūtinėlės 4,50 Lt., padažas, ryžiai 1Lt. Viso: 5,50 Lt.)
Vakarienė: Sriuba (apie 2,5 Lt.)

Ketvirtadienis
Pusryčiai: košė 0,5 Lt.
Pietūs: Plovas (ryžiai 1 Lt., 200 g vištiena 3 Lt., kečupas, svogūnai, morkos 1,5Lt. Viso: 5,50Lt.)
Vakarienė: lietiniai su varške (lietiniai 1,5 Lt., varškė 2Lt., grietinė 1Lt. Viso: 4,50 Lt.)

Penktadienis
Pusryčiai: lietiniai su varške nuo vakarienės
Pietūs: Kiaulienos troškinys su daržovėmis (300 g sprandinės arba kumpio 4,5 Lt., daržovės – bulvės, morkos, svogūnai, grybai 3Lt. Viso: 7,5 Lt.)
Vakarienė: Čeburėkai (faršas 3,6 Lt., miltai ir kiti priedai 1Lt. Viso: 4,6Lt.)

Šeštadienis
Pusryčiai: košė 0,5Lt.
Pietūs: Balandėlių apkepas (kopūstas 1Lt., faršas 3,6 Lt., kečupas ir kiti priedai 1,4Lt. Viso: 6Lt.)
Vakarienė: Sriuba (apie 2,5 Lt.)

Sekmadienis
Pusryčiai: kiaušinienė (5 kiaušiniai 1,90Lt., duona, sviestas 0,5Lt. Viso: 2,40Lt.)
Pietūs: kugelis (bulvės 2Lt., spirgai, grietinė, pienas 2Lt. Viso: 4Lt.)
Vakarienė: Balandėlių apkepas nuo vakar, nes iš tiek produktų gausis labai daug.

Viso: 63,60
T.y. 4,50Lt. per dieną žmogui. Bet realiai tokio savo meniu neįsivaizduoju, nesu vegetarė, bet kiekvieną dieną valgyti mėsą ne man. Ir vėlgi sriubos įrašytos į vieną dieną, bet gaunasi tikrai ne dvi, o keturios porcijos.
Beje, jei tai būtu vasaros meniu, tai kaina būtu vėlgi visai kitokia, nes apstu daržovių, uogų, grybų.
Šitie mano meniu nėra kažkokie pavyzdžiai, kad reikia už tokias sumas valgyti, tiesiog noriu parodyti, kad galima iš tiek pakankamai gerai valgyti ir nereikia valgyti sūdyto vandens (ale sriubos) kaip rodo per „Naša Raša“ policininko šeimą.:) Nesakau, kad tai turi tęstis visą gyvenimą. Reikia kiek įmanoma kontroliuoti savo gyvenimą ir nepulti į paniką, kad šiuo metu turi mažiau perkamosios galios nei anksčiau.
Visai nesenai perskaičiau R. Sharmos tokią frazę: „Nereikia sekti paskui minią, nes tai gali būti laidotuvių procesija.“ Ir tai galima pritaikyti visuose gyvenimo atvejuose.
Aš nustojau galvoti, kad kažkas keičia mano gyvenimą, mes patys esame savo gyvenimo kalviai ir pirmiausia ką reiktų kaltinti dėl nesėkmių, tai SAVE, o tik po to dairytis aplinkui.
Beje jau yra išrasta sėkmės formulė, t.y. POŽIŪRIS + ŽINIOS, jaučiu kad per daug įsijaučiau ir nuėjau į lankas. Gal šiam kartui ir sustosiu.:)

Komentarų nėra: