2010 m. sausio 19 d., antradienis

Makaronų juostelės sūrio padaže

Iš karto atsiprašau už nuotrauką.:) Vieną fotoaparatą buvo išsinešęs MB, kitas išsikrovęs, beliko tik telefono kamera...
Bet buvo taip skanu, kad labai norėjosi pasidalinti šiuo itin paprastu ir lengu patiekalu.



2 porcijom reikės:

120 ml grietinėlės
20 g sviesto
~ 60 g parmezano
druskos
pipirų
muskato
125 g makaronų juostelių


Užvirti vandenį, pasūdyti ir išvirti makaronus. Aš viriau apie 5 min.
Keptuvėje išlyditi sviestą, supilti grietinėlę ir pakaitinti apie 1 min. Tada sudėti puse sūrio. Kaitinti iki vienalytės masės. Pagardinti druska, pipirais, muskatu (jo dėti pagal skonį, man patinka daugiau).
Išvirtus makaronus nukošti, sudėti į padažą ir viską gerai išmaišyti.
Sudėti į lėkštes ir užbarstyti likusį sūrį.
Viskas - vos 10-15 min. ir skani vakarienė garuoja ant stalo.:)
Skanaus!

P.S. Parmezano neturėjau, turėjau tik likutį džiugo ir fermentinio sūrio, juos abu ir sudėjau. Bet mano skoniui buvo pats tas. Jei daryti vien tik su parmezanu, man būtu per aštru. Bet čia skonio reikalas.:)

Komentarų nėra: