2010 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Kopanisti

Kopanisti, tai aštrokas graikiškas užtepas pateikiamas su pita ar kita šviežia duonele.



Reikės:

270 g fetos sūrio
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 perspaustos skiltelės česnako
1 v.š. šviežios mėtos
1/3 v.š. paprikos miltelių
1 skrudinta paprika be odelės
druskos
pipirų


Pirmiausia apskrudiname papriką. Aš įdėjau į iki 225 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepiau apie 10-15 min., kol iškilo pūslės, tada labai lengvai nusilupo. Tuomet ją supjaustyti į kokias 8 dalis ir sudėti į blenderį, susmulkinti.
Sumaišyti su likusiais produktais. Druskos reikia dėti, tik tada jei feta nėra labai sūri.
Skanus, nestandartinis užtepas, tik kitą kartą susmulkinus papriką, visus likusius produktus maišyčiau ranka, nes kai sutryniau su peiliais, gavosi gana skystoka masė.

Šaltinis

Komentarų nėra: