2009 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

"Balandėlių" apkepas


Reikės:

500 g faršo (aš naudojau kiaulienos)
1 -2 svogūno galvos, supjaustytos kubeliais
100 - 200 ml pomidorų padažo
1 kg susmulkinto kopūsto
1 puodelis nevirtų ryžių
1 a. š. druskos
3 puodeliai kiaulienos sultinio


Keptuvėje apkepinti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus, ryžius, faršą, pomidorų padažą ir druską. Sudėti į kepimo indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos išmaišyti, vėl uždengti ir dar kepti 30 min.

Balandėlių aš nelabai mėgstu, bet šis apkepas man labai patinka.

Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra: