2010 m. sausio 10 d., sekmadienis

Beliašai



Reikės:

1 nepilnos stiklinės pieno (200 ml)
1 v. š. cukraus
25 g šviežių mielių
1 kiaušinio
~ 400 - 450 g miltų
1 a. š. druskos
6 – 7 v. š. aliejaus

250 – 300 g faršo
1 kiaušinio
1 smulkiai supjaustyto svogūno
druskos, pipirų


Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Įmaišyti kiaušinį. Į didelį dubenį persijoti miltus, suberti druską, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstyti miltais, pridengti ir leisti pakilti (aš kildinau nepilną valandą).
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočioti (kadangi ji buvo labai minkštutė nekočiojau, o tiesiog ištampiau), ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo (faršą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišyti, faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimti, paliekant viršuje nedidelę skylutę.
Puode storu dugnu arba keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti po kelis beliašus skylute žemyn, kai gražiai apskrus, atsargiai apversti ir uždengus pabaigti kepti.

Labai skanūs puručiai beliašai.

Šaltinis: Sonatinos receptai

5 komentarai:

smile rašė...

Pasidariau,labai patiko.Aciu uz recepta:)))

Meta rašė...

Prašom:) Man irgi jie labai patinka.

Anonimiškas rašė...

Labai labai geras receptas, siulau visiems pabandyti, beliasai gaunasi labai skanus kaip turguje, tik as idara pries kepant pakepiau keptuveje, nes tada nereikia daryti beliasuose skyliu. labai aciu uz recepta.

Meta rašė...

Aš irgi labai juos mėgstu. Džiaugiuosi, kad patiko.
Receptas ne mano - Sonatinos.:)

Unknown rašė...

O mesa ne žalia