2009 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Duonos žiedas su actu



Reikės:
500 g miltų
300 ml gazuoto vandens (aš naudojau paprastą)
2 v.š. aliejaus
1 v.š. druskos
1 v.š. acto
1 v.š. cukraus
20 g šviežių mielių


Vandenį naudojau negazuotą, nes namie buvo tik mineralinis, bet kiek žinau gaziukai tešlą daro lengvesnę ir minkštesnę.
Mieles ištryniau su cukrumi, sumaišiau su vandeniu, įpyliau acto, subėriau druską. Subėriau miltus. Viską gerai išminkiau, prieš pabaigą įminkiau aliejų. Palikau tešlą kilti 1,5-2 h (kol patrigubės ir bus labai minkšta).
Ant miltai pabarstyto stalo išsiversti tešlą, suformuoti volelį, maždaug 50 cm ilgio, galus sujungti. Tokį suformuotą kepaliuką dėti ant kepimo popieriaus, uždengti ir plaikti kilti dar apie 1 h.
Kepti 35 min. Kepiau kaitinime iš viršaus ir apačios, ant vidurinės pakopos. 230 laipsnių karštyje 15 min., po to primažinau iki 210 laipsnių ir kepiau likusį laiką.
Gavosi labai, labai skani duona su traškia, bet ne per stora plutele.



P.S. Kai kepiau antrą kartą padariau per trumpą volelį, reiktų daryti nemažiau 50-60 cm, nes bekepant neliko skylės.:)

Šaltinis: Rossa di Sera

Komentarų nėra: