2009 m. rugsėjo 18 d., penktadienis

Šildanti "kokoniška" kakava

Senai jau buvau gėrusi tikrą kakavą, vis užsipildavau tą sintetinę, tirpią. Ir na o bet tačiau... kokone radau šį paprastą, bet labai šildantį gėrimą. Šiek tiek pakoregavau pagal savo turimus produktus - gvazdikėlius pakeičiau cinamonu, kardamono ankštis - kardamono milteliais, aitriosios paprikos turėjo, bet taip norėjau greičiau gerti kakavą, kad pamiršau.:)



Reikės:
puodelio pieno
šlakelio vandens
2 a.š. kakavos
kardamono miltelių
cinamono miltelių
truputis aitriosios paprikos ankšties
gabalėlis tarkuoto šokolado


Vandenyje užverdame prieskonius ir kakavą, viską kelias minutes paverdame, kad vanduo prisigertų aromatų. Tuomet supilame pieną ir beveik leidžiame užvirti. Cukraus dedame pagal kiekvieno poreikius. Beje, dar romo šlakelis nepamaišys irgi.
Ant viršaus užtarkuokite juodojo šokolado.

Komentarų nėra: