2009 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Pita duonelė



Reikės:
2,5 stiklinių rupių miltų
1 stiklinės šilto vandens
10 g šviežių mielių
1 a.š. druskos
1 a.š. aliejaus


Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Įmaišyti puse miltų kiekio per tris kartus, kas kart gerai išmaišant. Masė turi būti skystoka. Uždengti maistine plėvele ir palikti pastovėti apie 30 min. Geriausia palikti 8h vėsioje vietoje.
Vėliau įmaišyti aliejų ir druską ir vėl dalimis įmaišyti likusius miltus, kas kart gerai išminkant. Galiausiai viską minkyti apie 8-10 min. Suformuoti rutuliuką ir palikti aliejumi išteptame dubenyje, kambario temperatūroje kilti apie 2-3 h.
Beje, kažkur skaičiau, kad taip paruoštą tešlą šaldytuve galima laikyti iki 7 dienų.
Įkaitinti orkaitę iki 225 laipsnių.
Iš tešlos suformuoti apie 17-18 mažų bandučių. Kiekvieną iškočioti kaip plonus blynukus, kokių 15 cm diametro, storis koks 3-4 mm. Dėti ant kepimo akmens ar skardos ir kepti apie 4-5 min., kol gražiai išsipūs.
Pastebėjimas toks, kad kepiau iš karto po 4-5 blynukus, tai iš skardos iškildavo tik vienas, kitą kartą bandysiu kepti po vieną.
Išskirtinė duonelė tuom, kad vidus tuščiaviduris.
Labai patiko.
Esu kepusi pagal šį receptą aliejuje, bet orkaitėje patiko labiau, nes beveik be aliejaus.

2 komentarai:

Aušra rašė...

norėtųsi, kad dar būtų darbo eigos aprašymas. Nors ir trumpas :)

Meta rašė...

Tuoj, tuoj bus:)
Pirma įdėjau nuotraukas.
dabar grįžau namo ir tuoj pat dedu receptą.