2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis
Ryžiai su voveraitėmis ir rūkyta vištiena
Reikės:
1/2 susmulkinto svogūno
1-2 v.š. alyvuogių aliejaus
100 ml sauso balto vyno
0,5 l apvirtų voveraičių
1 vištienos ketvirčio, rūkyto
200 ml ryžių
600 ml vištienos sultinio
druskos, šviežiai maltų pipirų
3-4 v. š. sviesto
Puode užvirti sultinį, išjungti ir laikyti šiltai. Keptuvėje ištirpinti 2 v. š sviesto ir jam įkaitus pakepinti voveraites ir rūkytą vištieną.
Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti kubeliais susmulkintą svogūną, kol šis suminkštės, suberti ryžius ir nuolat maišant pakaitinti 2-3 min., kol ryžiai taps skaidrūs. Supilti vyną ir maišyti tol, kol šis išgaruos.
Įpiltį šiek tiek sultinio ir nuolat atsargiai bei palengva maišyti, kol ryžiai sugers sultinį. Vėl įpilti šiek tiek sultinio ir šį procesą kartoti tol, kol ryžiai bus visiškai išvirę (tai užtruknka kažkur apie 20 min.). Likus porai minučių iki ryžių virimo pabaigos, įberti druskos (aš druskos nebėriau, nes sultinys buvo iš pakelio), šviežiai maltų pipirų, sudėti pakepintus grybus ir vištieną.
Šaltinis: Eglės blogas
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
Skaitau ir galvoju: "o aš irgi taip darau" :))
Ir kaip?
Labai skanu :)
Ačiū už receptą.
Rašyti komentarą