Taip jau atsitiko, kad mūsų namuose atsirado labai daug sugędusio vyno. Na tiek daug, kad užteks jo ne tik mėsos marinavimui. Pirmas išbandytas receptas spageti makaronai virti vyne. Labai graži spalva gaunasi, tik nuotraukoj ją užgožė sūris.
Reikės:
1 l vandens
1 l raudono vyno + 1/4 stiklinės padažui
250 g spageti makaronų
1 česnako galvutė
1 v.š. sviesto
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
1/2 a.š. aitrios paprikos miltelių
smulkintų petražolių
parmezano sūrio (kadangi jo neturėjau dėjau Rokiškio, aišku skonio nėr ką lyginti)
Į puodą supilu vandenį su vynu, pakaitinu iki virimo. Kai vanduo užverda sudedu makaronus. Verdu apie 10-12 min.
Keptuvėje ištirpinu sviestą, pakepinu ant jo česnaką, supilu aliejų, sudedu paprikos miltelius, galiausiai supilu vyną, pakaitinu kelias minutes.
Tiesiai iš puodo dedu makaronus į pašildytas lėkštes, užpilu padažu (padažo man norėjosi gerokai daugiau), pabarstau petražolėmis, sūriu ir patiekiu į stalą.
Na man šiek tiek daugiau norėjosi druskytės. Nors komisija (trijų asmenų) įvertino teigiamai.:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą