2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Marinuotos voveraitės

Pirmą kartą pabandžiau ruošti voveraites žiemai. Anksčiau to nedarydavau, nes nei vienais metais tiek daug jų nebuvome radę.



Dzūkiškas receptas:
500 ml vandens
1 v.š. druskos
1 v.š. cukraus
1 v.š. acto (96 %)


Grybukus išvaliau ir apviriau šiek tiek pasūdytame vandenyje.
Marinatą išviriau atskirai. Sudėjau grybukus į stiklainius, užpyliau marinatu.
Sudėjau stiklainius į puodą su vandeniu ir pakaitinau apie 15-20 min. Užsukau spiritu išvalytais dangteliais.
Paragavau, tokie vos vos sūrūs, skonis patiko.

P.S. Actą pyliau 9%. Rastą receptą gerokai pakoregavau, originale reikėjo tą patį druskos, cukraus, acto kiekį dėti į 1l vandens. Pabijojau, kad bus per mažai.:)

Komentarų nėra: