2009 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Marinuotos kriaušės su imbieru



Reikės:
1,5 kg šviežių kriaušių
1 v.š. cinamono arba 1-2 cinamono lazdelių
gabalėlio cinamono šaknies (apie 4-5 cm)
1 stiklinė vyno acto
1 1/2 stiklinės cukraus
6-8 gvazdikėlių


Kriaušes padalinti į keturias dalis, nulupti odą, išimti sėklas.
Cukrų, actą ir prieskonius (cinamoną ir smulkintą imbiero šaknį) pakaitinti iki virimo ir nukelti puodą nuo ugnies. Į sirupą sudėti kriaušes ir palikti per naktį. Kadangi aš dariau iš ryto, tai palaikiau per dieną. Vakare jau buvo išsiskyrusios sultys.
Vaisius išgriebiau iš sirupo, sudėjau į sterilizuotus stiklainiukus. Sirupą dar kartą užvirinau ir supyliau ant kriaušių. Užsukau dangteliais ir apverčiau. Palikau per naktį, kad pravėstų.
Viskas - paruoštos žiemai. Manau turėtų būti labai skanu.:)

Komentarų nėra: