Kadangi labai mėgstame saulėje džiovintus pomidorus, pabandžiau džiovinti orkaitėje, nes Lietuvoj kažin ar ant saulės išdžiūtų, nors karštą vasarą gal verta būtu ir išbandyti.
Anyta šiais metais išaugino kaip tik tinkamos veislės pomidorų - pailgų, mažasėklių.
Taigi, kaip tai padaryti?
Pomidorus nuploviau ir sudėjau ant vienkartinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų
Pomidorus perpjoviau per pusę ir išėmiau sėklas. Sudėjau ant aliuminio folijos (blizgia puse į viršų) pomidorus odele į apačią, apibarsčiau džiovintais bazilikais ir jūros druska.
Aš džiovinau uždarytoje orkaitėje 60 laipsnių karštyje su ventiliatoriumi, maždaug 8h su pertraukomis. Gal kiek ir peržiovinau, nes planavau laikyti sudžiovintus ir bijojau, kad supelys. Taigi, man maždaug iš 1,5 kg (nors tiksliai nežinau, nes prieš sudžiovinimą nesvėriau) gavosi 60 g sudžiovintų pomidorų.:)
Atrodo štai taip:
Na ir nieko nelaukus užkonservavau pagal šį recepta.
Šaltinis: Šaukštu ir šakute
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą