2009 m. liepos 28 d., antradienis

Saulėje džiovinti pomidorai

Teta iš Italijos parvežė dėžutę džiovintų pomidorų. Vis neprisiruošiau jų pamarainuoti. Kelis kartus dėjau į troškinius, bet skaniausi jie man aliejuje.


Receptas:
250 g saulėje džiovintų pomidorų
200 ml vandens
200 ml baltojo vyno acto
2 skiltelės česnako
džiovinto baziliko
džiovinto mairūno
džiovinto raudonėlio
džiovinto rozmarino
alyvuogių aliejaus


Vandens ir baltojo vyno acto mišinį užvirti, sudėti saulėje džiovintus pomidorus, pavirti 5 min, nukelti nuo ugnies ir dar kokį pusvalandį leisti pomidorams pamirkti. Išimti iš marinato ir į stiklainėlį sluoksniuoti: džiovintus pomidorus, smulkintas česnako skilteles, prieskoninių žolelių mišinį, kol visi komponentai pasibaigs. Iki viršaus užpilti alyvuogių aliejumi, uždaryti ir padėti į šaldytuvą mėnesiui.
Neturėjau baziliko, mairūno ir raudonėlio todėl dėjau tik rozmariną. Turbūt nėra gerai. Todėl šiandien reikės nusipirkti ir užbersiu ant virašaus.:)
Šaltinis: Eglės blogas

Komentarų nėra: