2009 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Pomidorų tyrė žiemai

Rekomenduoju išbandyti. Labai skani tyrė. Prieš darydama galvojau kur man ją reikės sunaudoti, bet dabar žinau, kad galima panaudoti visur. Labai skanu su šviežia duona, taip pat galima gardinti troškinius, makaronus ir t.t.



Reikės:
1,5 kg sunokusių pomidorų
300 g raudonų paprikų
1 svogūno galvutės
2-3 skiltelių česnako
aliejaus kepimui
1/4 stiklinės acto 9%
1 v.š. druskos
2 v.š. cukraus
maltų arba žirneliais pipirų


Svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname ant aliejaus. Sudedame į puodą, suberiam pjaustytas išvalytas paprikas bei supjaustytus kubeliais pomidorus. Verdame taip ilgai, karts nuo karto pamaišant, kol išgaruoja dalis sulčių ir paprikos su pomidorais suverda. Baigiant virti sudedame išspaustus česnakus bei supilame marinatą - actą, druską, pipirus bei cukrų. Paverdame apie 5-10 min. Išjungiame ir visą masę sublenderiuojame iki vientisos masės. Supilstome į iškaitintus stiklainius, užsukame ir apverčiame dangteliais į apačią. Paliekame kol atvės.

Šaltinis: Neringos blogas

2 komentarai:

Unknown rašė...

Džiaugiuosi, kad patiko!
Eksperimentinis šis receptuka,s bet manau, kad pavykęs, nes ne tik man patiko ;)

Neringa ;)

Meta rašė...

Taip tikrai labai geras, nes ir mano gaminto kas ragavo visiems patiko.:)
Aš galvojau, kad čia pagal kažkokį receptą gaminai, o jei dar tavo kūrybos, tai iš viso super - 10 balų.