2009 m. rugpjūčio 9 d., sekmadienis

Agurkėliai savo sultyse

Jau trečius metus iš eilės gaminu agurkus pagal šį receptą. Taip paruoštus galima valgyti kaip garnyrą prie įvairių patiekalų.


Reikės:

4kg agurkų
1 stiklinės acto
1 stiklinės aliejaus
4 v.š. druskos
1 stiklinės cukraus
1 v.š. maltų juodųjų pipirų
6 galvutės išspausto česnako


Agurkus supjaustau išilgai. Šiaip tai čia skonio reikalas galima ir žiedais. Aš mažesnius dalinu į keturias dalis, didesnius į šešias. Tada užpilu pasiruoštu skysčiu iš acto, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų ir česnakų (česankų dėti reikia kaip kas mėgsta, aš mėgstu aštriau dėl to dedu daugiau 6 skiltelės norma nei per mažai, nei per daug). Užpiltus agurkus paslėgiu, kad geriau išsiskirtų sultys ir po kokių 2h permaišau. Pastebėjau, kad iš ką tik nuskintų agurkų išsiskiria daug daugiau sulčių. Šį kartą kai dariau, tai net šiek tiek liko (netilpo visos į stiklainiukus). Kai išsiskiria tiek sulčių, kad jau semia agurkus, sudedu agurkus į stiklainiukus, užpilu skysčiu. Kaitinu puode apie 15-20min. Po to užsuku dangtelius ir palieku stovėti tamsiai.

Po kiek laiko valgyti galima tiksliai nežinau, nes visada laukiame žiemos ar bent vėlyvo rudens ir tada valgome.:)
Labai skanūs agurkėliai, verta išbandyti.

Komentarų nėra: