2009 m. rugpjūčio 20 d., ketvirtadienis

Cukinijų pyragas

Labai, labai skanus pyragas. Pagal skonį man primena morkų pyragą. Jei nežinodama valgyčiau nepasakyčiau, kad jis su cukinijom.



Reikės:
3 kiaušinių
3/4 stiklinės aliejaus
1 2/3 stiklinės cukraus
apie 400 g tarkuotos cukinijos
2 a.š. vanilės ekstrakto
3 stiklinės miltų
3 a.š. cinamono
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
1/2 stiklinės razinų (nebūtina)
1/2 stiklinės smulkintų riešutų (nebūtina)


Sumaišyti miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.
Dideliame dubenyje gerai išplati kiaušinius, supilti aliejų, cukrų (aš naudojau baltą, bet pagal originalų receptą reiktų dėti rudą), cukinijas, vanilę ir viską gerai išmaišyti.
Palaipsniui įmaišyti miltų mišinį. Suberti razinas ir riešutus, jeigu naudojame.
Supilti masę į 22x12 cm formą.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. (aš pradžioj kepiau ant 170 laipsnių, pirmoje pakopoje, kaitinime iš viršaus ir apačios, bet temperatūra buvo per žema, manau ant antros pakopos 200 laipsnių būtu pats tas).

P.S. Antrą kartą kepiau 200 laispnių karštyje 50 min. Ant antros pakopos, kaitinimas iš viršaus ir apačios. Gal dar 5 min. pritrūko, gavosi šlapias - nors jis turbūt toks ir turėtų būti.:)

Šaltinis: allrecipes.com

Komentarų nėra: