Apulija Italijos regionas, labiausiai nutolęs į pietryčius. Žemėlapyje Apulija sudaro vadinamąjį „bato užkulnį“. Nesu tikra, bet man panašu, kad šis receptas yra būtent Pane casareccio – apvalios formos, traškios plutelės duona, populiari Apulijos regione.
Labai patiko šis receptas, nes į sudėtį neįeina cukrus. Bijojau, kad gerai neiškils, bet iškilo tiesiog puikiai. Labai įdomi duona, gan greitai ir lengvai gaminama. Šios duonos esmė stora, traški plutelė. Ką tiksliai duoda actas nežinau...
Reikės:
450 g kvietinių miltų
12,5 g šviežių mielių
15 g baltojo vyno acto + 75 ml vandens
10 g druskos
200 ml vandens
150 ml šilto vandens ištirpinau mieles ir sumaišiau su 200 g miltų. Vėliau supyliau likusius 50 ml vandens su ištirpinta druska ir vandenį su actu. Galiausiai supyliau likusius 250 g miltų. Masė buvo tąsi, bet daugiau miltų nedėjau, nes norėjau didelių oro burbulų.:) išminkytą tešlą uždengiau maistine plėvele ir padėjau kilti apie 30 min.
Po to dar kartą perminkiau ir formavau kepaliuką, tokį kepaliuką dėjau ant kepimo popieriaus, pridengiau ir palikau kilti dar apie 30 min.
Per tą laiką įkaitinau orkaitę iki maksimumo.
Pašoviau kepaliuką ir primažinau karštį iki 225 laipsnių.
Kepiau 50 min., kaitinimas buvo iš viršaus ir apačios ant vidurinės pakopos. Kepti iki sodrios aukso spalvos.
Labai, labai skani duona. Valgėme su la troškiniu.
Šaltinis: good-cook.ru
3 komentarai:
Kaip įdomiai atrodo duonos viršus :) Panašu į ciabattą?
Na, duonos viršus toks, nes gražiai neužglaisčiau šlapia ranka.:)
Bet tai dar gražiau, kai toks nelygus, įdomiau atrodo. Bent mano nuomone :)
Rašyti komentarą