2009 m. liepos 27 d., pirmadienis

Bulvių salotos su agurkais ir ridikėliais


Reikės:
500g šviežių bulvių
1 ilgavaisio agurko
3 didelių baltų ridiklėlių (turėjau tik tokius, jie tokie sprindžio dydžio)
2 v.š. sezamo sėklų (pamiršau įdėti)
4 v.š. smulkintų krapų
druskos
pipirų
aliejaus kepimui

Padažui:
4v.š. saulėgrąžų aliejaus
1/2 citrinos sulčių
1 v.š. klevų sirupo
1 v.š. sezamų aliejaus


Išverdu bulves su lupenom. Kadangi jos šviežut šviežutėlės nelupau odos. Mano bulvytės nebuvo labai mažos todėl pjausčiau griežinėliais. Jei būtu mažesnės galima būtu dalinti tiesiog į keturias dalis. Apkepu bulves, kol gražiai pagelsta, šiek tiek apibarstau druskyte.
Sumaišau visus padažui skirtus produktus.
Supjaustau agurkus, ridikėlius, pabarstau druska, pipirais, galiausiai uždedu dar šiltas bulves ir užpilu padažu. Padažą geriausia pilti dar ant šiltų bulvių, tada geriau pasiskirsto. Apibarstau šviežiais krapais ir skanaujame.
Kadangi aš esu bulvių megėja, tai man tokios salotos labai patiko. Gal tik norėjosi šiek tiek daugiau padažiuko. Toks įdomus derinys su saldžiu klevų sirupu. Neturint jo manau galima dėti šaukštą medaus.
Šaltinis: imagelicious

Komentarų nėra: