2009 m. liepos 21 d., antradienis

Varškės tortas „Marsas“



Reikės:

1 pakelio (~180 g) šokoladinių sausainių
75 g sviesto

3 a. š. želatinos miltelių
375 g varškės
1 a. š. vanilės
120 ml cukraus
300 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai „Mars“


22 cm skersmens torto formą iškloti kepimo popieriumi. Sausainius susmulkinti blenderyje ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengti formos dugną. Uždengti plėvele ir pašaldyti 1 val.
Želatiną užpilti 60 ml vandens, išbrinkinti ir ištirpinti ant nedidelės ugnies. Mikseriu išplakti varškę su cukrumi ir vanile. Atskirai išplakti grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Įmaišyti želatiną. Tada palaipsniui įmaišyti išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėsti į paruoštą formą ir šaldyti 4 – 6 val.

P. S. nedaug darbo, o rezultatas tikrai geras. Dėjau 2 šokoladukus.

Šaltinis: Sonatinos receptai

1 komentaras:

Darius rašė...

Ragavau tuoki, ziaure gers!!!