2009 m. liepos 16 d., ketvirtadienis
Ciabata
Reikės:
500 g miltų
400 g vandens (~2 puodeliai)
2 a. š. sausų mielių
15 g druskos
Visus ingredientus sumaišyti mikseriu tešlos plakimo antgaliu ir palikti 10 minučių. Tada plakti mikseriu tuo pačiu antgaliu apie 10 - 30 min., kol tešla tiesiog ims lipti antgaliu aukštyn ir atšoks nuo indo sienelių bei apačios. Po 4 - 5 minučių plakimo antgalį galima pakeisti į tešlos minkymo kablį.
Dėti į tešlą į gerai aliejumi ištepą dubenį, uždengti ir kildinti, kol patrigubės, apie 2,5 - 3 val.
Išversti tešlą ant gausiai miltais pabarstyto stalo, padalinti į 3 - 4 dalis ir apibarstyti miltais. Pridengti miltais pabarstytu rankšluosčiu ir leisti pastovėti 45 minutes.
Orkaitę įkaitinti iki 260° C. Tešlos gabaliukus apversti į kepimo popieriumi išklotą skardą (apversti būtina, kad tolygiau pasiskirstytų tešloje esantys oro burbulai) ir ištempti į 27 - 30 cm ilgio kepaliukus. Kepti 15 - 20 min., po 10 minučių skardas apsukti 180 kampu. Po 10 minučių kepimo orkaitę galima prisukti iki 230° C.
P. S. Vieną kartą dariau be kombaino ir kepiau elektrinėje orkaitėje. Kepiau ant 260 10min., po to maždaug ant 240 apie 10-15min., tai reikėjo būtinai ant 230, nes per greit viršus kepė.
Antrą kartą minkiau su kombainu, tešla nelipo į viršų, gal dėl to, kad ne mikseris, o kombainas. Tešlą minkiau ryte, dėjau į šaldytuvą ir iki kepimo likus 2h ištraukiau, pakildinau kambario temperatūroje. Sekantį kartą dėčiau 600g miltų, nes buvo skystoka tešla, sunku buvo formuoti. Kepiau dujinėj orkaitėj aukščiausioj lentynoj, ant karščiausios padalos apie 35min. Ir vis tik elektrinėje gavosi daug geriau.
Šaltinis: Sonatinos receptai
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą