2009 m. liepos 5 d., sekmadienis

Tręšnių pyragas


Pyragas, kurio receptą aprašysiu yra kepamas su vyšniomis, bet kadangi yra daug tręšnių, išbandžiau vietoj vyšnių dėti tręšnes. Gavosi tikrai neblogai, bet kitą kartą dėčiau daug daugiau uogų. Nors jos nebuvo rūgščios, pyrage išsiskyrė rūgštumas, kuris suteikia ypatingą skonį.

Originalus receptas:
1 1/2 puodelio vyšnių be kauliukų (galima gaminti ir su konservuotom)
1 a.š. vanilinio cukraus
2 puodeliai kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
3/4 puodelio minkšto sviesto
3/4 puodelio cukraus + 2 v.š. cukraus
1 citrinos žievelės
1 vanilės grūdelių
2 kiaušiniai
1/2 puodelio pieno

Pirmiausia reikia paruošti tręšnes. Išimame kauliukus, sudedame į kiaurasamtį ir apibarstome 2 valgomais šaukštais cukraus. Kiaurasamtyje reikia, tam kad išvarvėtų kiek įmanoma daugiau skysčio, tai trunka apie 1h. Aš sudėjau tiesiog į sriubinę lėkštę ir palaikiau, kol išsiskyrė skysčio tiek, kad sėmė visas uogas. Kai tręšnės lieka beveik sausos sumaišome su vaniliniu cukrumi ir paliekame šone.

Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių. Ištepti kepimo formą šiek tiek sviestu. Aš kepiau silikoninėje, todėl netepiau.

Išplakti sviestą su cukrumi iki baltos masės, vėliau po vieną įmaišyti kiaušinius. Sudėti citrinos žieveles, vanilės grūdelius (jų neturėjau todėl ir nedėjau) į sviesto masę ir gerai išmaišyti.

Sumaišyti visus sausus produktus (miltus, druską, kepimo miltelius). Į tešlą įpilti pieną, išmaišyti ir suberti birius produktus. Viską gerai išmaišyti. Galiausiai į tešlą sudėti tręšnes. Masę supilti į kepimo formą.

Kepti apie 1h iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Komentarų nėra: