2009 m. liepos 29 d., trečiadienis

Tikras plombyras

Tokius ledus turbūt šiais laikais galima turbūt tik namie pasigaminti. Dieviško skonio. Gal šis receptas ir negali nukonkuruoti australian home made ice cream, bet lygiuotis gali drąsiai.

Reikės:
400 g riebios grietinėlės
4 kiaušinių
150g cukraus
vanilinio cukraus arba vanilinės esencijos


Trynius atskirti nuo baltymo ir juos gerai išplakti su cukrumi ir vanile iki purios masės (kad pabaltų). Išplakti gietinėlę iki standžios konsistencijos. Išplakus grietinėlę išplakti baltymus iki standžių putų (kad geriau plaktųsi patariama įberti žiupsnelį druskos).
Baltymus, trynius su cukrumi, grietinėlę sumaišome iki vientisos masės. Toliau jau šaldymo procesas. Supilu į indą, kadangi neturi ledų gaminimo mašinos, kas 20-30 min. ištraukiu iš šaldymo kameros ir permaišau. Tai nėra toks sudėtingas procesas jei esi namie.
Aš į masę įmaišiau šviežių vyšnių. Nepasakyčiau, kad tai buvo teisingas sprendimas, kadangi jos sušąlo į leduką ir buvo labai rūgščios. Galbūt prieš dedant į tokius ledus reiktų palaikyti sirupe. Nors kitą kartą darysiu be nieko. Nes ir taip jie labai labai skanūs.
Šaltinis: Irmulės blogas

3 komentarai:

arsua rašė...

Taip tikrai sie ledai nuostabus. Visiems rekomenduoju. Karta paragavus negali sustot.

Meta rašė...

Ačiū, ačiū, Aušra.:)

Audrius rašė...

skanumėlis, reiks išmėginti